Dziś
będzie słodko :)
Miałam
okazję pierwszy raz stworzyć dekorację z plastycznej czekolady. Głównymi składnikami
była czekolada i miód. Można użyć syropu kukurydzianego zamiast miodu. W
przypadku gdy, zrobimy masę o płynnej konsystencji należy ją wylać na papier,
wygładzić i odczekać 2-4 godz. Ja postąpiłam inaczej, gdyż od razu uzyskałam
masę zdatną do formowania. Uformowaną masę położyłam na papier, aby
stwardniała. Dekoracje w kształcie kwiatu położyłam na torcie. Boki też zostały
nie pominięte. Dłonie wciąż pachną czekoladą, po jej formowaniu ;)
Zdążyłam
sfotografować efekt finalny nim tort został naruszony ;)
Jak podoba się Wam moje popołudniowe dzieło :) ?
Pozdrawiam DS
Mniam.. :p
Piękny tort, a ten kwiat jest super. Niezbyt wiele zrozumiałam z tego tłumaczenia, ale liczy się że wyszło ekstra.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :-)
Szkoda by mi było jeść :) Ciekawe czy smakuje tak jak wygląda ;)
OdpowiedzUsuńDekoracja smakuje normalnie jak czekolada mleczna, a i trochę miodu też czuć. I nie jest mocno słodka chociaż, jak jakieś lukry :)
UsuńMmm... jak tak patrzę na to ciacho to zjadłabym coś takiego :)
OdpowiedzUsuńAle slodkosci, az mi sie zachcialo cos takiego zrobic i zjesc mnnn super wyglada:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
http://szymkowerobotki.blogspot.ie
Mniam, mniam!:)) Ja bym czegoś takiego nie potrafiła :)
OdpowiedzUsuńSuper, tez lubię dekorować torty :)
OdpowiedzUsuń