7 marca 2014

happy birthday ! Alles Gute zum Geburtstag!

Dziś będzie słodko :)
Miałam okazję pierwszy raz stworzyć dekorację z plastycznej czekolady. Głównymi składnikami była czekolada i miód. Można użyć syropu kukurydzianego zamiast miodu. W przypadku gdy, zrobimy masę o płynnej konsystencji należy ją wylać na papier, wygładzić i odczekać 2-4 godz. Ja postąpiłam inaczej, gdyż od razu uzyskałam masę zdatną do formowania. Uformowaną masę położyłam na papier, aby stwardniała. Dekoracje w kształcie kwiatu położyłam na torcie. Boki też zostały nie pominięte. Dłonie wciąż pachną czekoladą, po jej formowaniu ;)

Zdążyłam sfotografować efekt finalny nim tort został naruszony ;) 






Jak podoba się Wam moje popołudniowe dzieło :) ? 


Pozdrawiam DS 

Mniam.. :p

7 komentarzy:

  1. Piękny tort, a ten kwiat jest super. Niezbyt wiele zrozumiałam z tego tłumaczenia, ale liczy się że wyszło ekstra.
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda by mi było jeść :) Ciekawe czy smakuje tak jak wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dekoracja smakuje normalnie jak czekolada mleczna, a i trochę miodu też czuć. I nie jest mocno słodka chociaż, jak jakieś lukry :)

      Usuń
  3. Mmm... jak tak patrzę na to ciacho to zjadłabym coś takiego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale slodkosci, az mi sie zachcialo cos takiego zrobic i zjesc mnnn super wyglada:)
    pozdrawiam :)
    http://szymkowerobotki.blogspot.ie

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, mniam!:)) Ja bym czegoś takiego nie potrafiła :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super, tez lubię dekorować torty :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Zachęcam do pozostawienia po swojej wizycie śladu w postaci komentarza ;)

Komentarze motywują do dalszego dzielenia się moimi rękodziełami.
Dziękuję za każdy pozytywny odbiór. :)